We zien ze in Europa en de States al overal rijden; elektrische auto’s. De ANWB in Nederland geeft aan dat er in 2016 meer dan 90.000 elektrische auto’s op de Nederlandse wegen rond reden. Velen hebben de stap naar elektrisch rijden dus al gemaakt. Tankstations hebben oplaadstations bijgebouwd, parkeerplaatsen in steden hebben oplaad palen en het bereik met een elektrische auto wordt groter en groter. Ideaal voor op een relatief klein eiland als Curaçao, toch?

Er zijn grofweg genomen drie typen elektrische auto’s: volledig elektrisch, elektrisch met range extender en plug-in hybrid.

Bij een volledig elektrische auto is het bereik niet erg groot, ongeveer 300 kilometer, dan moet de auto weer worden opgeladen. Als je een range extender hebt, wordt de accu door middel van reguliere brandstof tussentijds opgeladen, hiermee kan dus veel verder worden gereden. De plug-in Hybrid heeft ook een gewone brandstofmotor om de auto aan te drijven, maar kan ook volledig elektrisch rijden op de accu. Zodra deze dan op is, schakelt hij automatisch over naar reguliere brandstof.

Op ons eiland kun je met 300 kilometer natuurlijk een heel eind komen (van Jan Thiel naar Westpunt en terug lukt dan makkelijk). We schatten in dat je dan met een oplader thuis eigenlijk best goed weg komt met een volledig elektrische auto op Curaçao! Aangezien elektriciteit vrij prijzig is zou het een uitkomst zijn als de accu’s door de zon geladen zouden worden, hier hebben wij op Curaçao geen gebrek aan. De liggende delen kunnen dan functioneren als zonnepanelen.

Wij hebben de voordelen van elektrisch rijden op Curaçao eens in kaart gebracht. Het eiland is nog niet volledig ‘elektrische-auto-proof’, het ontbreekt bijvoorbeeld nog aan oplaadpunten, maar door de korte afstanden zeker haalbaar!

  1. Nooit meer in de rij bij het tankstation! Het komt soms voor op ons eiland dat het erg druk is bij de pomp. Dit komt soms door tekorten of door maandelijkse prijs veranderingen. Hier heb je met een eigen stroomvoorziening natuurlijk geen last meer van!
  2. Voordeliger! Alhoewel stroom op ons eiland in verhouding tot andere landen niet heel goedkoop is, is het toch goedkoper dan benzine-rijden. Voordeliger rijden is dan ook zeker een plus van elektrisch rijden. Als zonnepanelen geïntegreerd kunnen worden in de liggende delen van de auto kunnen de kosten nog verder worden verlaagd!
  3. Milieu vriendelijk! Een elektrische auto verbrand geen (of minder bij gedeeltelijk elektrisch) benzine of diesel. Dit betekent minder giftige uitlaatgassen en dat kan alleen maar goed zijn voor ons mooie eiland.
  4. Thuis opladen! Zodra je thuis komt van je werk of van het strand, plug je jouw auto gewoon thuis in de oplader en is dus de volgende ochtend direct klaar om voordelig, milieuvriendelijk en tijdbesparend auto te rijden!

Omdat elektrisch rijden nog aan het begin staat van haar carrière en omdat het jammer genoeg nog niet mogelijk is om zonnepanelen te verwerken in de lak van de auto, zijn we nog niet in staat volledig autonoom op elektriciteit te rijden. Een auto op fossiele brandstof is daarom momenteel nog steeds de beste oplossing voor betrouwbare mobiliteit.

Car Lease Caribbean voorziet je in advies welke auto het beste bij je past en wat haalbaar is om te leasen! Zonder zorgen autorijden, dat is waar wij voor gaan!