We ontkomen er bijna niet aan. Files. Ook op Curacao staan we hier dagelijks in. Natuurlijk zijn er altijd mensen die zeggen “ik heb nooit file” maar die staan dan ook ergens tussen 4.00 uur en 5.00 uur op. Als jij om dat tijdstip niet uit je bed valt, dan zijn er oplossingen om de file ellende te verminderen.

1. Mensenkennis testen
Creëer je eigen verhalen in de auto, wees creatief. Wat voor een type is de vrouw in de rode Fiat 500 achter je? Wat doet ze voor werk? Hoe heet ze? Wie weet kom je de vrouw ooit nog tegen en heb je de openingszin: ‘Hoi Clarice, hoe gaat het nu in je functie als analist?’ al klaarliggen.

2. Audio boeken
Ouderwets? Echt niet! Had je je niet voorgenomen meer boeken te lezen? En vergaat dit voornemen in je dagelijkse beslommeringen? Dit is de uitkomst. Aangezien je toch heel wat uur per jaar in de file staat en we er vanuit gaan dat je in gemiddeld 5 uur een boek uit leest, kun je in een jaar tijd zeker 10 extra boeken lezen. Dat is nog eens nuttig!

3. File flirt
Hoe gaaf is het als jullie sprookje begint met: er was eens… een file! Een knipoog, kort lachen, zwaaien en als je een heel erge durfal bent: een kushandje. En dat allemaal veilig achter je autoruit. Kan het beter?

4. Mindfulness
Stilstaan. Nu je echt stil staat in de file, kun even goed letten op je ademhaling. Houd overigens wel je ogen open 🙂

5. Zing!
Zet de radio wat harder en open je raam (nou, ja…als je niet al te vals klinkt) en zing! Is er ooit iemand chagrijnig geworden van een beetje vrolijkheid?Meezingen doe je met ‘Hit the road Jack’ – Ray Charles, ‘Back Home’ – Golden Earring, ‘On the road again’ – Johnny Cash

Een fijne, betrouwbare en comfortabele auto helpt ook. Car Lease Caribbean zorgt hier graag voor.